Helva, Arap ülkelerine yayılmış ana yemeklerden biridir ve bu harika yiyecek türünden arındırılmış bir kahvaltı veya akşam yemeği masasına nadiren rastlarsınız.
Çocukluğumuzdan beri tahinin tatlılığını severek büyüdük, bu yüzden annelerimiz okula giderken yanımızda götürdüğümüz bir yiyecek olarak bizim için koyar ve teneffüste, kendine özgü tadıyla zenginleştirilerek yeriz.
Helva, lezzetli tadına ek olarak, küçük çocuklar ve yaşlılar için yemeyi kolaylaştıran kırılganlığı ile karakterizedir.
Helva, asla bozulmaması ile karakterize edilir, ancak bileşenlerinin akmasını önlemek için yazın buzdolabına koymak tercih edilir
Helva, şekere (glikoz) ek olarak öğütülmüş susam tohumlarının karışımından oluşur ve buna antep fıstığı, ceviz gibi fındıklar da eklenebilir ve bazen de kakao eklenir.
Helva hazırlama yöntemi zor değildir ve ev hanımı evinde yapabilir:
1- Bir kaseye iki su bardağı şeker ve iki su bardağı süt tozunu koyun ve karışana kadar karıştırın.
2- Şeker sütün içinde eridikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
3- Daha sonra sıvı tahini ilave edin ve hamur toparlanana kadar malzemeleri yoğurun.
4- Hamuru plastik bir kutuya koyun, bir kaşıkla bastırın ve ardından fındıklarla süsleyin.
5-Ardından üç saat buzdolabına kaldırıyoruz ve ardından helva yemeye hazır.
1- Antioksidan içerdiği için başta kolon ve cilt kanseri olmak üzere kanserlere karşı korur.
2- Halawa tahin, emziren bir kadın için canlılık açısından faydalıdır.
Bize Ulaşın
Sorunuz varsa bizimle iletişime geçin
Adresimiz:
Sarıibrahimli Mah. Kızılyaka KM Evl, 33/A, Akdeniz / Mersin